hoe gaan we te werk?

Onze programma’s bestaan uit een combinatie van inspiratie-, inzicht- en ervaringssessies waarin deelnemers zelf aan de slag gaan om duurzame gewoontes te ontwikkelen die deel uitmaken van de nieuwe werkcultuur.

We bieden maatwerk, geen  “one-size fits all” aanpak.  Elke organisatie is immers verschillend en niet alle werknemers hebben precies dezelfde noden. De programma’s worden live & online aangeboden naargelang de organisatie & behoeften.

 

De PACE aanpak ziet er doorgaans als volgt uit:

01

Nulmeting

Een uitgebreide intake op basis van een online bevraging en gesprekken over verschillende organisatieniveaus.

02

Bepalen prioriteiten

Bepalen van de prioriteiten op basis van de resultaten van de nulmeting en gezamenlijke samenstelling programma in overleg met het management.

03

Duurzaam werkritme

Keynote “duurzaam werkritme” en voorstel van het programma aan de medewerkers.

De rode draad doorheen de keynote duurzaam werkritme: om te blijven presteren op lange termijn is het essentieel om ook goed voor jezelf te zorgen en periodes van intensief werken af te wisselen met recuperaties. Een duurzaam werkritme is onmisbaar voor goed presterende medewerkers én bijgevolg ook voor de klantentevredenheid en het lange termijn succes van elke organisatie.

Het betere denkwerk gebeurt zelden als we stil zitten achter een scherm. We nemen mensen mee in een offline omgeving in de natuur. Door deconnectie wordt het makkelijker om met onszelf en mekaar te connecteren

04

Modulair

Afwisseling tussen inspiratie- en ervaringssessies met tussentijdse (online) nudges en groepscoaching. Immers, we leren niet door er enkel over te praten maar wel door dingen te doen, zelf te ondervinden en van mekaar te leren en vooral veel te oefenen.

De PACE programma’s zijn modulair opgebouwd. De bouwstenen worden bepaald op basis van de resultaten van de nulmeting en prioriteiten.

Enkele voorbeelden van de sessies:

“Werkgeluk de norm?”

Een leuke kantooromgeving, een wekelijkse fruitmand, een pingpong tafel… dat is niet waar het om gaat bij werkgeluk. Werkgeluk is serieus, het maakt deel uit van cultuur waarin mensen kunnen groeien, zich met elkaar verbonden en gewaardeerd voelen en blijvend presteren.

We geven inzicht in de elementen die cruciaal zijn voor het eigen werkgeluk: resultaten, relaties en gezondheid. Concrete voorbeelden worden gedeeld ter inspiratie.

Door reflectie en uitwisselen van ideeën met je collega’s kom je tot een persoonlijk actieplan. We nemen specifieke acties mee in het kader van thuis en hybride werken.

Ervaringssessie “Lichaam en brein: tweerichtingsstraat”

Ondervind aan den lijve wat beweging doet met je brein, we leggen de link tussen beweging en een brein dat op scherp staat en flexibel is. We leren jou dat fysieke activiteit ‘part of the job’ is als je je cognitieve vaardigheden ten volle wil benutten op lange termijn.

We gaan bewegen en geven praktische tips waarover je gaat reflecteren om na te gaan wat in jouw dagelijkse leven past om duurzaam om te gaan met je lichaam en brein.

Ervaring “Mini-expeditie”

Naast de modulaire programma’s rond thema’s die verband houden met duurzaam werkritme biedt PACE ook de kans om eens letterlijk onze comfortzone en de begane paden te verlaten door onder begeleiding van een gediplomeerde International Mountain Leader samen voor 3 dagen de natuur in te trekken om zo de opgedane inzichten aan den lijve te ervaren. Dankzij de natuur leren we onszelf beter kennen en gaan we in diepere verbinding met anderen.

Benieuwd hoe de rest van ons programma er uit ziet?

Deze website gebruikt cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons  privacy statement