EXPERIENCE. EXCEED. ENDURE.
Is dit straks ook jouw mantra?

Let’s PACE.
Waarom onze aanpak zo effectief is.

Wat heb je nodig om je goed te voelen en dus ook goed te presteren? Zingeving, groei, focus, genoeg slaap, beweging, gezond eten, hechte relaties, deconnectie, … Toch schort daar vaak iets aan. We zijn het niet gewoon om tijd te maken voor reflectie, voldoende slaap, de natuur in te trekken of gezond te eten. Of het komt er niet van door vastgeroeste denkpatronen, een overvolle agenda en stress. Kortom: er is geen goede dosering tussen gas geven (presteren) en afremmen (recupereren).

Wil je effectief iets veranderen en blijvend het verschil maken voor het welzijn van je medewerkers én voor het succes van je organisatie? Doe dan je voordeel met de one-size-fits-one-aanpak van PACE.

We dichten de kloof tussen weten en doen

PACE combineert wetenschappelijke kennis, jarenlange businesservaring en een topsport-mentaliteit met inzichten uit de positieve psychologie en onderzoek naar werkgeluk. We bouwen een stevige brug voor een blijvende gedragsverandering. We gaan voor kleine acties die nieuwe gewoontes duurzaam verankeren (nudging) in de bedrijfscultuur.

Via een uniek traject op maat van je team en van je organisatie

De huidige uitdagingen vragen meer dan een one-shot aanpak en een one-size-fits-all aanpak!

Een grondige intake brengt je noden in kaart. En dan zet ons team van academische professionals onder leiding van Anouk Doore je medewerkers letterlijk en figuurlijk in beweging. Liefst starten we offsite, in de natuur.

Zo leren we nieuwe gewoontes aan die we verankeren tot ze een blijvend effect hebben op iedereen: fysiek, mentaal en emotioneel. Hoe? Via een mix van:

  • wetenschappelijk gebaseerde inzichten
  • activerende live coachingsessies met een persoonlijk actieplan
  • tussentijdse (game-based) microlearning.

Focus op een haalbaar werkritme met ruimte voor tapering

Wie traint voor een grote sportprestatie zoals een marathon loopt de laatste 2 weken voor de wedstrijd veel minder. Dat fenomeen heet ‘tapering’. De taperperiode staat in het teken van vertragen, rust en reflectie. Zo sta je mentaal fris aan de start. Ook mentaal heb je een voordeel: als je weet dat je goed voorbereid én uitgerust aan de wedstrijd begint, heb je minder zenuwen en meer vertrouwen in je prestaties.

In een organisatie is dat net zo. Als je hard gewerkt hebt voor een deadline, is het essentieel om nadien gas terug te nemen zodat je team de kans krijgt om te herstellen van de prestatie voordat je opnieuw een zware deadline inplant. De taperperiode is goed voor bijvoorbeeld minder meetings of een vroeger einde van de werkdag, een activiteit die creativiteit stimuleert,…

Die uitgebalanceerde afwisseling tussen gas geven, vertragen en reflectie zorgt niet alleen voor betere prestaties op lange termijn, het creëert ook ruimte voor vernieuwing en herstel, creativiteit en groei.

Het resultaat verankert zich blijvend in de werkcultuur

Je medewerkers hebben een beter inzicht en meer vertrouwen in zichzelf, in elkaar en in de organisatie. Dat heeft een langdurig positief resultaat op individueel niveau, op de prestaties en de spirit van je team, op je bedrijfscultuur en uiteindelijk op de hele samenleving.

Wist je dat?

Gelukkige en gezonde mensen vormen de basis van succesvolle bedrijven die als een magneet talent aantrekken. Dat is de reden waarom een bedrijfscultuur met een haalbaar werktempo de oorlog om talent wint.

Het brengt organisaties:

– bijna 20% betere resultaten op vlak van productiviteit en sales
50% minder verzuim
90% minder personeelsverloop 


Bron: Prof. dr. Wilmar Schaufeli 2019

tijd voor beweging
En duurzame verandering?